De alternativa All Star-lagen 2014/15

Elitserien

Det har varit vilodag i Kristianstad. IFK har inte tränat alls, vilket passade ganska bra så att vi kunde få mer gjort med lördagens finalbilaga och andra förberedelser inför helgen. Det innebar också att jag och Mackan kunde roa oss med vår lilla All Star-duell här på kvällskvisten. Det börjar ju bli en liten tradition nu, att vi tar ut två alternativa All Star-lag från säsongen som skulle kunna spela en alternativ SM-final. Som vanligt har vi fått välja varannan gång (Mackan började med målvakt, jag tog målvakt och vänstersex, han vänstersex och mittsex och så vidare…) och får alltså inte använda samma spelare.

I fjol såg det ut så HÄR. Vilket lag tror ni hade vunnit i år?

Mackan
Målvakt: Leo Larsson, IFK Kristianstad.
En förhållandevis svag målvaktssäsong, eller? Alingsås jätte Mikael Aggefors överskuggades ett tag i elitserien av Rickard Frisk och Aggefors har inte vaknat på riktigt förrän i slutspelet. Sen har varken Espen Christensen eller Guifs duo Lucau/Edvardsson levererat på någon hiskeligt hög nivå. Och Anders Persson och Nebojsa Simic har varit för ojämna. Över hela säsongen faller mitt val på Leo Larsson, som lyft sig själv till oanade höjder och med sina utkast har han gett IFK en helt ny dimension i deras kontringsspel. Plus också för Leos sätt att hantera Beutler-affären – då visade Leo pannben och levererade trots tung press på sina axlar.

    Robin
    Målvakt: Mikael Aggefors, Alingsås HK.
    Det chockar mig att du har förstavalet på målvakt och INTE väljer Mikael Aggefors. Då gör jag det i stället och säkrar upp en hög, stabil och ibland omänsklig nivå mellan stolparna.

    Vänstersex: Jerry Tollbring, IFK Kristianstad.
    Drar till med Jerry Tollbring här. Visst, Charlie Sjöstrand har gjort en vass säsong, men kom ihåg att Tollbring varit säkrare i läget (74%) och dessutom lyft sig när det verkligen börjat gälla i slutspelet. Vinnarskalle och spelgeni.

    Mackan
    Vänstersex: Charlie Sjöstrand, Redbergslid.
    Tollbring säker i läget, visst. Men vad jag vet så går handboll ut på att spela båda försvar och anfall. Linus Arnesson och Charlie Sjöstrand bar fram Redbergslid till en riktigt bra säsong och Sjöstrand, den gamle IFK-spelaren, var snuskigt bra på på sin kant under hela säsongen – både framåt o-c-h bakåt . Därför faller mitt  val på Charlie.

    Mittsex: Atli Ingolfsson, Eskilstuna Guif.
    Hade Fredric Pettersson fortsatt att leverera under slutspelet hade jag valt honom, men det blir svårt nu. Vad har vi sen? Martin Bager eller Wickman-Modigh? Nä, de var bättre förra säsongen. Jag väljer Atli Ingolfsson från Guif – lite i brist på annat – som varit en riktigt bra värvning. Minus för ett förhållandevis svagt slutspel.

    Robin
    Mittsex: Jakob Wickman-Modigh, Lugi.
    Du snackar om att handboll går ut på att både spela anfall och försvar och så tar du ut Ingolfsson, den ende mittsexan i serien som bara spelar anfall. Det håller inte i längden. Själv går jag all in på Jakob Wickman-Modigh, som visserligen fått lida för Lugis brist på mittnia (inte hans fel), men som bakåt är ett torn och en mur i samma person.

    Högersex: Kristian Björnsen, IFK Kristianstad.
    Förmodligen den mest självklare positionen i mitt lag. Bra i försvar, kontring och i läget. Spelar i stort sett 60 minuter i match efter match och levererar ständigt. Säg komplett kantspelare och jag svarar Björnsen.

    Mackan
    Högersex: Marcus Enström, Alingsås HK.
    Men så sa jag också att Ingolfsson var ett val lite i brist på annat. Nåja. Högerkanten var det, alla som tar ut sina all-star-lag väljer Björnsen verkar det som. Har du inte större fantasi än så? Kristian Björnsen har darrat betänkligt i slutspelet och i vissa slutspelsmatcher har det sett ut som att han haft spaghetti i både ben och armar. Jag lutar mig i stället tryggt mot torpeden Marcus Enström. Fullproppad med rutin och kyla – och han är nästan alltid bäst när det gäller. Har ett närmast kusligt telepati-samarbete med Aggefors när det gäller kontringsspelet.

    Vänsternio: Lukas Nilsson, Ystads IF.
    Gjorde du det lätt för dig på högersex så gör jag det lätt för mig här. Utan Lukas Nilsson så vete katten om Ystad ens tagit sig till slutspel. Lukas var grym i kvartsfinalserien mot Lugi och hade det inte varit för junisen som tar studenten om några veckor så hade IFK Kristianstad vunnit semifinalserien med 3–0.

    Robin
    Vänsternio: Markus Olsson, IFK Kristianstad.
    Han har spetsegenskaper som ingen annan med en explosivitet, skottarm och spänst som gör honom till ett farligt vapen oavsett motstånd. Lukas Nilsson i all ära, det är inget dumt val, men när de båda möttes i semifinalserien och orken tröt på Lukas såg vi ändå ganska tydligt vem som har kommit längst i sin utveckling. 

    Mittnio: Jonathan Stenbäcken, IFK Kristianstad.
    Jag valde Josef Pujol i fjol och är normalt sett svag för lirare. Men den här säsongen är det bara att inse att Stenbäcken var den viktigaste pusselbiten i en segersvit elitserien aldrig tidigare skådat (på herrsidan). Stenbäckens majestätiska lugn tar honom med all sannolikhet tillbaka till Bundesliga där han hör hemma. Visst, ett dåligt slutspel, men skadebekymmer ska inte få överskugga en hel säsong.

    Mackan
    Mittnio: Jesper Konradsson, Alingsås.
    Jonathan Stenbäcken? Du skojar? Med den vårsäsongen? Hur dåligt skulle han då ha presterat för att inte komma med i ditt lag? Här tycker jag faktiskt att Jesper Konradsson är given. Det är bara han som sätter speed på Alingsås anfallsspel. Utan honom hade Alingsås knappt kunnat stava till uppställt anfallsspel. Ett framtidsnamn med en underbar blick för spelet och en spelare som ser luckor som ingen annan.

    Högernio: Andreas Cederholm, IFK Kristianstad.
    En svår position att utse den bäste tycker kanske många. Och ni har delvis rätt. Sett till hela säsongen är det svårt att hitta någon riktig stjärna. Men på det sättet som Andreas Cederholm, som faktiskt varit ganska dålig i slutspelet, spelade under senhösten och den tidigare våren så har jag svårt att blunda för honom. Vi har sågat ”Ceder” ganska friskt på sistone men på grundkapacitet får han plats i mitt lag. Har dessutom utvecklat sitt försvarsspel den här säsongen.

    Robin
    Högernio: Johan Nilsson, Alingsås.
    Jag förstår inte riktigt din negativa inställning när det gäller Stenbäcken. Du måste se helheten! Visst, Jesper Konradsson är svår att argumentera mot, men hur är det egentligen med rutinen på din niometersuppställning? Nu kom jag bort mig här… jo! Högernio är en väldigt spännande position. Folk måste ju se oss som dårar när ingen av oss tar ut Drotts Pontus Zetterman, men det må så vara, att bli idiotförklarad ingår i jobbet. Jag satsar i stället på Champions League-meriterade Johan Nilsson. Jag gillar hans spelstil skarpt, han är liksom en lite allt-i-allo-spelare som dessutom är en sur jäkel i försvaret. Sådana typer ska man ta vara på och vårda.

    Försvarsspelare: Fredrik Teern, Alingsås.
    Jag inser att jag nästan bara har IFK- och AHK-spelare i mitt lag, men what to do? Teern är tuff, eller ful för att tala klarspråk, men det är inte hans uppdrag att sätta gränser, det är domarnas. Jesper Konradsson kanske ger sig in mot Wickman-Modigh och Teern en gång. Men han gör det definitivt inte två gånger. Sedan får vi ju inte glömma att Teern är en av världens bästa spelare i fem mot sex.*

    Mackan
    Försvarsspelare: Daniel Lindgren, IFK Kristianstad.
    Fredrik Teern är hyllad av de flesta. Inte minst av Radio-Glenn. I fem mot sex har han varit formidabel, men om man ser till sex mot sex och över hela säsongen så har jag faktiskt inget annat val än att plocka in Daniel Lindgren som min försvarschef. IFK hade ett vasst försvarsspel redan när vilden Claus Kjeldgaard härjade som trea men om vi ska vara ärliga så har det faktiskt snäppats upp ett par pinnhål sedan Lindgren anlände. Han dirigerar och snackar mycket med sina underhuggare och resultatet håller nästan alltid ruskigt hög klass. Att han sen får såpa i händerna så fort han trampar över mittlinjen kan vi väl lämna därhän…

    ***

    Mackan:
    Målvakt: Leo Larsson, IFK Kristianstad.
    Vänstersex: Charlie Sjöstrand, Redbergslid.
    Mittsex: Atli Ingolfsson, Guif.
    Högersex: Marcus Enström, Alingsås.
    Vänsternio: Lukas Nilsson, Ystads IF.
    Mittnio: Jesper Konradsson, Alingsås.
    Högernio: Andreas Cederholm, IFK Kristianstad.
    Försvar: Daniel Lindgren, IFK Kristianstad.

    Robin:
    Målvakt: Mikael Aggefors, Alingsås.
    Vänstersex: Jerry Tollbring, IFK Kristianstad.
    Mittsex: Jakob Wickman-Modigh, Lugi.
    Högersex: Kristian Björnsen, IFK Kristianstad.
    Vänsternio: Markus Olsson, IFK Kristianstad.
    Mittnio: Jonathan Stenbäcken, IFK Kristianstad.
    Högernio: Johan Nilsson, Alingsås.
    Försvar: Fredrik Teern, Alingsås.

    Vinnaren är ganska solklar va?

    /Robin

    *Källa: Glenn Göransson.

    Fotnot: Efter uttagningarna uppstod vissa diskussioner när Robin plötsligt fick för sig att i hemlighet byta ut Johan Nilsson mot Albin Tingsvall. Men efter verbala påhopp från Mackan valde Robin att stå kvar med Johan Nilsson. Ett val han inte ångrar, utan snarare känner sig mer bekväm med än någonsin. Stay strong!