Zorans oväntade val

Elitserien

Vi måste ju ändå börja med dagens stora bomb i handbollens annars avslagna silly season-sommar. Att Zoran Roganovic, enligt Sportbladet, lämnar H43 för Lugi är sensationella nyheter. Ni minns väl alla vilket stök och bök IFK hade när de försökte locka till sig Zoran? Då hade H43 ändå precis ramlat ur elitserien samtidigt som Zoran var kontraktslös. Att han stannade då men väljer att lämna nu, när H43 klarade sig kvar och han har kontrakt, måste bero på andra saker. Det ska bli intressant att höra förklaringarna, både från Zoran, men kanske framför allt från H43. Är ekonomin så dålig? Eller vad kan annars ligga bakom?

Alla klubbar i serien skulle så klart ha nytta av en Zoran Roganovic, så även Lugi. Men här har man samtidigt en Albin Tingsvall att förhålla sig till. Jag vet inte, för mig känns värvningen inte helt glasklar. Visst, de som vet bättre än mig säger att Zoran fungerar alldeles utmärkt även som mittnia, men det finns ju ändå en anledning till varför han har varit seriens bästa högernia i alla dessa år. Någonstans i bakhuvudet kan jag inte låta bli att höra en Jonas Källman-klocka ringa. Men här är det nog lika bra att köra en klassisk helgardering, det kan precis lika gärna sluta med succé.

Hur som helst lär det väl klarna när Zoran presenteras. För inte ska väl Albin Tingsvall sluta?

    ***

    IFK ställs mot grekiska A.C. Diomidis Argos i första omgången av EHF-cupen och slovenska Maribor Branik i andra. Ingen Hollandsresa, men samtidigt inte mardrömmar som Ryssland eller Ukraina. Det var nog mest det man var oroade för. Om lagen kan jag inte ett smack, men med tanke på de inhemska ligorna är väl grundtipset att IFK är favorit mot båda lagen.

    ***

    Till sist då: Håcan Nilsson tackar för sig som speaker och lämnar över helt och hållet till den underhållande beachhandbollsduon Mikael Kik och John Larsson. Det blir säkert bra, Kik är vass på att få igång publiken och dessutom väldigt omtyckt redan.

    /Robin