Inte bara en kung, inte bara två kungar, inte bara tre kungar och inte bara fyra kungar!

Handbolls-VM

Man var ju lite nere i skorna efter den urtrista premiärkvällen i går. Men de pinsamma överkörningarna från Danmark och Tyskland är ingenting vi pratar om i kväll. För nu är VM igång på riktigt. Skrällar och jämna matcher, inte riktigt över hela linjen, men tillräckligt för att handboll är en njutbar idrott igen. Det firar vi med kvällens kungabetyg.

Hellgrens Handbollsevolution. Mycket var bra ikväll, men skulle man få se det absolut roligaste så gällde det att vara kvar till slutet i Viasats sändning. Segmentet ”Hellgrens Handbollsevolution” var det perfekta sättet att sammanfatta Claes Hellgren på två minuter. Det finns ingen större handbollsälskare. Och när Hellgren fick prata om knorrens historia gick han upp så mycket i varv att jag plötsligt kom på mig själv med att oroa mig för hans blodtryck. Hoppas att han sköter kosten och träningen. När han pratade om de första knorrarna var det ”inte bara en gång, inte bara TVÅ gånger, inte bara TRE GÅNGER, INTE BARA FYRA GÅNGER! TRETTON GÅNGER!”. Viasat MÅSTE placera Hellgrens Handbollsevolution på en bättre sändningstid.

  Angola. Får symbolisera kvällen som helhet. Skrällen mot det mycket oälskvärda Qatar var inte bara spännande och underhållande, den hade också en avslutningssekvens som gjorde att man bara ville resa sig upp, ta ett litet skutt, klappa ihop händerna och mumla ”fan va roligt” för sig själv. Det var vad jag gjorde i alla fall, jag vet inte hur ni reagerade. Här är sekvensen i alla fall. Ha i åtanke att killen som avgör är 19 år, heter Claudio Chicola och gör här sitt första landslagsmål. Det är en saga att skriva hem om för den angolanska pressen.

  Att Argentina tog poäng av Ungern var också kul, men där fastnade jag mest vid tränaren Manolo Cadenas hjärnsläpp då han fick två chanser att ta timeout och styra upp segerchanserna, men struntade i båda.

  Timur Dibirov. Ryssland fick bara oavgjort mot Serbien, men jag vill ändå ge Dibirov en tröstkung. Vardarspelaren gjorde 12 mål på 13 avslut och leder därmed skytteligan efter den första omgången. Grattis Timur!

  ***

  Sverige? Jag vet att de vann och att Gottfridsson blev något av en hjälte, men jag tror att vi får många chanser att återkomma till det här laget. Själv tittade jag bara med ett halvt öga på grund av en del andra arbetsuppgifter, så jag ber att få återkomma med en analys. Jag ska till exempel hem och se om matchen nu och så hörs vi mer om den i VM-podden med Flinck i morgon.

  /Robin