Lindgrens skepsis, tuffe Viktor och Helge/Gunnar-situationen

Handbollsligan

Premiären är nära. Yes! Härligt!

…tycker alla utom Ola Lindgren. Han hade nog hellre kört vidare med försäsong ett par månader till. Jag vet ju att man sällan får Ola att verkligen gå igång på något. Jag har fortfarande aldrig lyckats ställa en enda fråga som fått IFK-tränaren att tända till. Mig veterligen är det bara Chris Härenstam som har lyckats med det. Men efter träningen i kväll var han ännu mer skeptisk än vad jag brukar förvänta mig.

Är du laddad, Ola?
– Som tränare vet jag inte… det är nog roligare för spelarna, säger han.
– Jag gillar försäsongen, vi har ett bra upplägg. Man kommer in i rutinerna och sättet vi jobbar på. Men sen är det alltid speciellt med en premiär.
Men vad är det som är så kul med försäsong?
– Som tränare är det bra. Man tränar, har mycket tid ihop och svetsar samman laget. Det är mycket tid som står till förfogande. Nu har vi en massiv höst framför oss, säger Lindgren.

”Gillar försäsongen”?

”Nog roligare för spelarna”?

Man vet vad man får med Ola. Men man vet ÄNDÅ ALDRIG RIKTIGT vad man får.

***

4500 åskådare var förhoppningen häromdagen. Nu ser det snarare ut att bli runt 4700 i arenan i morgon kväll. Det var beskedet från klubbchef Nikolas Larsson när laget tränade i D-hallen. Facit blev också något färre sålda säsongskort – 3500 jämfört med fjolårets 3600 – medan IFK ser ut att sälja något fler kort till Champions League, omkring 2800.

Jag trodde att det skulle vara tydligare skillnader. Att det här skulle vara säsongen då fler valde Champions League före ligan. Det är trots allt Europaspelet som är höstens höjdpunkter. Men visst, säkra platser till stormatcherna och slutspelet väger fortfarande tungt.

***

Om Viktor Hallén går det att läsa lite mer om i morgondagens tidning och på sajten. Vänstersexan har tagit över förstaplatsen efter Jerry Tollbring och oavsett hur det går känns det som att Hallén kan bli en attraktion. Hans lite vilda närvaro på planen är ofta underhållande att följa.

Andra som väcker viss nyfikenhet inför premiären är ju målvakten Richard Kappelin och Helge Freiman, förstås. När det gäller Kappelin så beskrev Lindgrens målvaktens försäsong som stabil, gör sällan en dålig match, men utan de riktiga topparna så här långt. Den raka motsatsen mot Nebojsa Simic, alltså.

När det gäller Freiman ska det bli intressant att se hur balansen mellan honom och Gunnar Steinn Jónsson kommer att se ut. Lindgren lär ju knappast kunna ge Gunnar lika mycket speltid som i fjol om inte islänningen höjer sig. Och inte ens då. Inte med Helge Freiman, som vi ju vet är en Lindgren-favorit sedan tidigare. Visst, säsongen är lång och det är många matcher som ska tröskas igenom, men jag har inte fått uppfattningen att Gunnar Steinn Jónsson är en spelare som nöjer sig med att sitta på bänken i de stora matcherna.

***

En webb-tv-intervju med Helge Freiman inför premiären finns för övrigt HÄR.

I morgon kör vi!

/Robin