Cederholm imponerade

Okategoriserade

Det var inte bara Fredric Pettersson som var glad över att spela riktig handboll. ”Sand och små, snabba spelare är inte riktigt min grej”, sa linjebjässen efter Flensburg-matchen i Kristianstad Arena. Även Mattias Andersson i motståndarmålet kände sig mer hemma med tak över huvudet. Och det syntes. Andersson, en av de främsta målvakterna i världen förra säsongen, storspelade även mot IFK Kristianstad och låg i allra högsta grad bakom rycket till 15–9 i första halvlek. Även om IFK spelade upp sig i andra var det rätt tydlig klasskillnad matchen igenom.

I söndags mötte Flensburg Ystads IF i Österporthallen. Det blev tysk seger där också i en, enligt rapporterna, klart sämre tillställning. Både Ystad och IFK ser sig som finalkandidater, men Mattias Andersson var tydlig med vilka hans favoriter var.

– IFK är klart starkare och har en betydligt bredare trupp, sa Andersson efter matchen i går.

***

Det går bra för Anton Lindskog och grabbarna på U21-VM. Lindskog gjorde fem mål när svenskarna krossade Argentina i åttondelen. På torsdag väntar Holland – som skrällslog Serbien – i kvartsfinal. Flera andra storlag, däribland Danmark, åkte också ut i åttondelen och plötsligt ser Sverige ut som en av guldfavoriterna.

***

Lite annat smått och gott från Flensburg-matchen var kungabetyg på nyförvärven och en generell spaning från IFK:s första träningsmatch. Här är vad vi kom fram till:

Fredric Pettersson KKK
    Kommentar: Linjebjässen fick flera fina applåder av storpubliken i arenan – men det var främst i andra halvlek som Pettersson visade klass. Missade mycket och hade stundtals problem bakåt, precis som resten av laget. Blixtrade till efter paus. Sexmålsskytt.

Andreas Cederholm KKKK
    Kommentar: Fick mest speltid av alla utespelare och förvaltade förtroendet väl. Sex mål, stabil bakåt och flera publikfriande avslut som lovar gott inför fortsättningen. Står för fart och fläkt.

Daniel Lindgren KK
    Kommentar: Avlastade Fredric Pettersson på linjen, men spelade mest försvarsspel. Hela IFK saknade tajming och kommunikation bakåt, men visst syns det att Lindgren blir en tillgång i försvarsspelet.

(Dan Beutler spelade inte på grund av sjukdom. Albin Lagergren spelar U21-VM och deltog inte heller.)

Utmanarna: Nyförvärven Andreas Cederholm och Fredric Pettersson var bäst med sex mål vardera, men det fanns fler spännande spaningar. Victor Röxner kom in och visade att han minsann vill vara med och kriga om en plats i truppen. Även Anton Jönsson visade prov på fin teknik och gjorde två mål från sin kant. Unga utmanare att hålla ögonen på.

Målvaktskampen: …som aldrig blev av. Dan Beutler var krasslig och stannade kvar på bänken hela matchen. Herdeiro Lucau har varit halvt blind under sommaren och gjorde inget väsen av sig. Nej, målvaktskampen vann Flensburgs Mattias Andersson på knockout redan i första halvlek.

Hoppsan!: Hampus Wanne är kanttalangen som inför säsongen tagit steget från allsvenska Önnered till proffslaget Flensburg. Mot IFK var pappa Wanne, den gamle IFK-spelaren Magnus, på plats i arenan och fick se sonen imponera stort. Hampus drog från höften, flippade och knorrade så det stod härliga till. Matchens lirare.

Reprisen: Södra Kurvan hade tagit semester, men 2 013 åskådare var en imponerande publiksiffra i arenan. Lika imponerade var dock inte åskådarna som tvingades köa till kiosken i paus. En enda lucka var öppen och kön ringlade sig lång runt arenan. Frustrationen kändes ända upp till pressläktaren. Men det kanske blir bättre…

Till sist: Nej, Claus Kjeldgaard fick inte sina blommor den här gången heller. ”Han var på träningsläger med nya klubben”, sa Thimmy Andersson i sportteamet, utan att sätta ett nytt datum för den mest utdragna avtackningen någonsin.