En sista titt i spåkulan

Okategoriserade

Så här med ett lite fräschare utseende på bloggen och med Malmös knallvinst mot Drott bakom oss, slänger Robin och Marcus Nilsson fram kristallkulan och spår den kommande elitseriesäsongen. Ett sista försök att sätta ord på det som väntar.
Vi kör en ”tippning” för elitserien och avslutar med en IFK-special.
Mycket nöje!

Elitseriens…

…bästa nyförvärv: 
Marcus: Jonas Källman, om man över säsongen ser till största betydelsen för laget så tror jag att Källman kommer att lyfta Skövde mer än vad till exempel Jernemyr kommer att lyfta Lugi eller Beutler IFK Kristianstad.
Robin: Det är kanske dumt att ignorera Jonas Källman, men jag spår ändå en framtid där Kristian Svensson bidrar med stabilitet och klokhet i ett lynnigt Skövde.

…utropstecken:
Marcus: Andreas Berg, Önnered. Kantkillen från Sveriges guldlag på U21-VM i somras (där han till och med kom med i VM:s all-star-team) haussades upp under upptaktsträffen av sin karismatiske tränare Christer ”CK” Karlsson, som menade att Berg kommer att skjuta hem många segrar till Önnered.
Robin: Rimbo tippades helsist av tränarkåren, men skulle de nå sin målsättning och undvika kvalet är det den största skrällen, och utropstecknet, av dem alla. Det är ett långskott mer än ett tips, men varför inte?

…frågetecken:
Marcus: Malmö och Magnus. Jo, jag vet att Malmö tvålade dit Drott i premiären i går. Men jag har ändå en känsla att Magnus Andersson och Malmö inte är en kombination som kommer att sluta med succé. Malmö vill till slutspel men jag tror inte att kvalitén i truppen håller för det. Och i takt med motgångarna kommer Andersson att bli mer och mer butter.
Robin: Zoran är tillbaka, men är han samme gamla Zoran? De flesta säger det, men jag undrar om inte både han och H43 får det oerhört tufft den här säsongen.

…skyttekung:
Marcus: Martin Dolk. Han sätter kniven i ryggen på alla målglada konkurrenter den här säsongen också.
Robin: Daniel Pettersson, Guif.

…största profil:
Marcus: Dan Beutler. IFK-målvaktens gester och tics på matcherna kommer att underhålla många den här säsongen. Visst, när han stegade upp på scen på upptaktsträffen så var det kanske ingen profilkänsla över Beutler…men jag tror på Dan. I takt med framgångarna kommer han att bli alltmer poppis och till slut växa fram till en riktig profil.
Robin: Magnus Jernemyr håller inte igen, varken på eller utanför banan. Jag tror att han kan bli en attraktion och en råärlig citatmaskin. Det ska bli roligt att se hur han och domarkåren anpassar sig till varandra. En given profil.

…flopp: 
Marcus: Redbergslid. I år igen. Tappen av Oskar Ysander, Richard Hanisch och Rikard Lönn blir för kännbara. Det hjälper inte ens att IFK-dödaren Tony Heeringson förstärkt kiosken i RIK. Det blir inget slutspel i år heller. Och vill det sig riktigt illa kan det till och med bli kval.
Robin: Jag är beredd att hålla med Mackan här. Jag tror det går åt skogen för RIK, även om Tony Heeringson säkert kan ordna några poäng här och där.

…överraskning:
Marcus: David Florander, Sävehof. 19-åringen var med och slog straffar i semifinalserien mot IFK, men mycket mer än så blev det inte. Men nu när Kent-Robin Tönnesen lämnat Sävehof lär det bli betydligt mer speltid för Florander på högernio. Och jag tror att han kommer att göra en hel del väsen av sig den här säsongen.
Robin: Att Robin Andersson kommer tillbaka i oväntat fin form lagom till påskfirandet.

…mest väntade:
Marcus: Att IFK kommer att jogga hem seriesegern. Jag sa seriesegern. Inte SM-guldet…
Robin: Att Jernemyr vinner utvisningsligan.

IFK-special

Frågetecknet:
Marcus: Har Ola Lindgren och laget lyckats tvätta bort lågvattenmärkena från förra säsongen. Djupdykningarna och haverierna, som de i bortamatcherna mot Skånela och Aranäs, måste nog undvikas om den där seriesegern ska joggas hem.
Robin: Kommer Ola Lindgren ha råd att ha Lars Möller Madsen så pass mycket på bänken? Inte för att de andra på något sätt är svaga kort, utan för att Big Lars helt enkelt ser så otroligt bra ut. Sedan vill jag ha in ett frågetecken till; Missar inte Fredric Petersson lite väl många sexmeterslägen?

Bäste målskytten:
Marcus: Jag tror Lars Möller Madsen snor den interna skytteligatiteln från Markus Olsson den här säsongen. Min känsla är att LMM kommer leverera i stil med slutspelet 2012. En superdansk i form och med domare som dömer efter regelboken så finns det inget som kan stoppa IFK:s bombman den här säsongen.
Robin: Nu lägger Lars förvisso straffarna, men jag tror ändå inte att han kommer spela tillräckligt mycket för att vinna den interna skytteligan. Det blir Markus Olsson i år igen.

Viktigaste spelaren:
Marcus: Jag svarar Lars Möller Madsen här också. Dels för att han alltid är ett hot när han är skadefri och har fysiskt flås, dels för att han kan spela mittnia (med Markus Olsson och Andreas Cederholm bredvid sig) om Olafur skulle köra fast eller slänga bort bollar.
Robin: Jag håller med – Lars Möller Madsen. Har visat i två raka finaler att han levererar när det verkligen gäller. Därför är han fortfarande en nyckelspelare.

Busen:
Marcus: Anton Lindskog. Men det står väl i 1.10 ungefär…
Robin: Ja, Anton Lindskog lär väl utmana om titeln som hela seriens mest utvisade spelare. Men någon måste ju bli det också…

Överraskningen:
Marcus: Victor Röxner har mycket handboll i sig och har en härlig blick för spelet. Det finns utveckling i honom och levererar han när han får chansen i höst så kan tuppkammen växa och då kan Röxners säsong bli riktigt rolig.
Robin: Jag trodde att jag och Mackan var överens här. Vi har båda sagt att Anton Jönsson nog kan få ett lyft den här säsongen, så jag står fast vid det.

Så ja, nu är vi färdiga. Nu kan elitserien börja på riktigt.

/Robin & Mackan