Lagergren bäst i IFK

Okategoriserade

IFK Kristianstads första ”riktiga” träningsmatch blev inte mycket att höja på ögonbrynen åt. IFK kändes hela tiden som ett bättre lag än Skanderborg med farligare spelare på i stort sett alla positioner. Men stundtals rätt snurrigt försvarsspel och bortkastade bollar gjorde att danskarna inte bara hängde med, utan till och med vann med 30–29. De tog ledningen med fem minuter kvar och avgjorde bara ett par sekunder före slutet. Då hade IFK:s smått sensationella debutman Albin Lagergren (tio mål) just träffat kryssribban och missat att ge IFK ledningen inför avslutningen.

Särskilt mycket kan man nog inte läsa av utifrån den här matchen. Målvaktsspelet var sådär från både Beutler och Lucau (stod varsin halvlek) och Lagergren var klart bäst i en övrigt ganska grå massa. Ola Lindgren startade med Anton Jönsson på vänsterkanten, och det är nog inte helt omöjligt att han kommer att få mer speltid än vad många kanske trott. I övrigt rullades det på och alla spelare fick gott om speltid. Andreas Cederholm spelade inte på grund av ryggproblem och Victor Röxner spelade med IF för att få ordentlig speltid. Markus Olsson, Lars Möller Madsen och Olafur Gudmundsson roterade på vänsternio/mittnio, Anton Lindskog och Fredric Pettersson fick ungefär lika mycket speltid på linjen och på högersidan fick Johannes Larsson och Emil Karlsson varsin halvlek.

***

I övrigt noterade jag en nästan overklig bränna på domaren Niclas Widell, samt att det kändes lite märkligt att det inte fanns någon speaker. Vem som hade ansvar för det låter jag vara osagt, men med flera nya ansikten i hemmalaget hade det varit på sin plats med någon som presenterade dem för sin nya hemmapublik.