Louvren eller Disneyland?

Okategoriserade

IFK Kristianstad håller verkligen sin publik på halster. En match mot Flensburg i arenan, en mot Skanderborg i Åhus och en mot H43 i Idrottshallen, det är allt hemmafansen har fått se av sitt lag på försäsongen. Vi på KB har inte sett mycket mer, Mackan var i Baltiska hallen i Malmö också, men mer än så är det inte.

Det här gör så klart att IFK känns extremt svårbedömt så här dags på försäsongen. Jag tror inte det är speciellt många som har kunnat skapa sig en bild av vad vi kan förvänta oss av IFK säsongen 2013/14. Men det är tvivellöst så att formen är på gång. Även om man förlorade mot US Ivry i går så är det ändå starkt att besegra Toulouse. Däremot var det inte lika bra att Lars Möller Madsen och Fredric Pettersson blev skadade, även om rapporterna kring framför allt Möller Madsen talar om en lättare smäll på knät. Pettersson drog i axeln och ska kollas med magnetkamera när IFK kommer hem i morgon tisdag.

I dag måndag är det mysdag i Paris för hela truppen. Jag frågade Ola Lindgren om det blev en gemensam konstrunda.

– För en del, men jag hörde lite om Euro Disney också, sa Lindgren.

Man undrar ju vilka i laget som väljer Louvren och vilka som kör Disneyland. Spontant känns det som att det yngre gardet med spelare som Johannes Larsson, Anton Jönsson, Anton Lindskog och i viss mån Andreas Cederholm självklart åker till Disneyland, medan herrar som Olafur Gudmundsson, Johan Jepson och kanske Markus Olsson hellre besöker Louvren. Med reservation för att vissa kanske redan gjort det ena eller andra och av den anledningen bryter mönstret.

Lars Möller Madsen? Mycket, mycket svårplacerad.

Målvakterna? Ja, de brukar ju vara lite udda typer så Lucau och Beutler kanske hellre testar sniglar och skaldjur än besöker diverse turistattraktioner.

Materialaren Ingvar Edvardsson ska man nog inte automatiskt placera in i Louvren-facket. Det bor en liten spjuver i Edvardsson och han besöker nog gärna Disneyland, även om han nog hellre skulle komma hem och skryta om att han har sett Mona Lisa.

***

På tal om Beutler sa ju Ola Lindgren att IFK fick bra betalt per räddning han gjort på försäsongen. Det är väl bara att hoppas att han själv inte fick betalt per räddning nere i Qatar. Efter en bra match mot Hamburg (34,9 i räddningsprocent), gick det sämre mot Al sadd (13) medan han knappt stod en minut mot varken Sydney eller Barcelona. I sista matchen mot Sahel deltog han inte överhuvudtaget.

***

Det är förstås bra sorgligt att Oscar Carlén tvingas lägga ned karriären redan nu. Hamburg meddelade i går att Carlén flyttar hem för ännu en knäoperation och någon mer handboll lär inte vara att räkna med. Skulle ni hitta Ystads Allehanda i något tidningsstånd i dag så har de fyra sidor om Carléns korta karriär. Rekommenderad läsning.

***

IF Kristianstad slog både Åhus och Eslöv i helgens träningsturnering. Åhus, som tidigare besegrat Vinslöv, som i sin tur besegrat Hästö. Vad gör man av sådana försäsongsresultat? Blir IF plötsligt att räkna med i ettan? Det borde väl bli Åhus eller Vinslöv? Eller båda? Eller inget.

Egentligen är det Kristianstad Handboll som stått för de hittills bästa resultaten på försäsongen. Lise Kirkegaard har försvunnit och svarar inte ens i telefon när KHK ringer, men det ska kanske funka ändå.

***

Jag var alltså och såg Drott–Esch i lördags. En synnerligen ensidig historia. Fullständigt obegripligt att Drott kunde förlora med fyra bollar på bortaplan. Nu blev det alltså 37–14 och det är väl inte direkt den typen av matcher som IFK Kristianstad är ute efter under sitt Europaspel. De är alltså lottade mot just Esch i EHF-cupens andra omgång och därmed lär det bli en enkel biljett vidare till den tredje omgången. Man skulle kunna sticka ut hakan och säga att IFK kommer att jogga hem det dubbelmötet. Publiken i Kristianstad brukar inte vara särskilt svårflörtad, men jag undrar om ens handbollstokiga IFK-fans tycker att Esch är så kittlande.

Men de gick ju till final i Challenge Cup i fjol, som någon sa. Jo, och man kan väl säga att vi i lördags fick svar på exakt hur bra den där cupen egentligen är.

***

Vår nedräkning inför elitserien har precis dragit igång i papperstidningen. I lördags inledde vi med Drott och i dag är det visst fokus på Redbergslid. På sidan finns all möjlig information och vi har bland annat satt ihop ett litet drömlag med spelare från alla elitserielag. Jag tänkte lägga upp sidorna här också när vi kommit igång ordentligt, så ha tålamod.

***

Fredric Pettersson är också lurig. Disneyland eller Louvren? Det är viktiga slutsatser man kan dra efter den här Paris-resan. Jag måste helt enkelt få reda på vilka som besökt vad.

Nu tar vi försenad helg och hoppas att Roger Federer fortsätter att hålla ställningarna i US Open.

/Robin