Nedräkning, tips och drömlag

Okategoriserade

Då så, handbollsvänner, det börjar bli dags att summera vår nedräkning inför elitserien 2013/14. I tisdagens papperstidning avhandlar vi det lag som sportredaktionen alltså gemensamt tippat som seriesegrare – IFK Kristianstad. Det gick väl knappast att undvika nu när vi (läs: Sportchefen) dragit igång en joggningsdebatt som lär förfölja oss under hela säsongen.

Jag har tidigare lagt ut de åtta första delarna i nedräkningen och nu är det alltså dags för de sex sista lagen.

I den ordning de är publicerade:

11/9: Hammarby9hammarby

 

12/9: Rimbo HK 10rimbo

13/9: IK Sävehof 11savehof

14/9: HK Malmö 12malmo

16/9: Lugi 13lugi

17/9: IFK Kristianstad 14ifk

***

Det gör att vi landar på ett elitserietips och ett drömlag som ser ut som följer:

Skärmavbild 2013-09-16 kl. 23.41.23

 

 

Skärmavbild 2013-09-16 kl. 23.41.57

 

När det gäller tabellen finns det säkert en del som höjer på ögonbrynen över att vi satt Rimbo på elfte plats. Eller kanske att Ystads IF hamnat under slutspelsstrecket. Men det är ju det som gör handbollen så härlig och oförutsägbar. Alla har åsikter, de flesta tycker olika och ingen kan på förhand påstå sig sitta på facit. Rimbo kanske anpassar sig minst lika bra till elitserien som de gjort till alla andra serier de tippats trilla ur? Och Ystad, vi kanske har tippat dem för högt? De kanske får kvala sig kvar i elitserien? De fick ju stryk av allsvenska OV Helsingborg i genrepet, så vem vet?

När det gäller toppen har jag fortfarande inte sett ett enda tips som petar bort IFK och/eller Lugi från de två översta platserna. Däremot att tippa lag tre till åtta är en hel vetenskap. Det ska bli skönt när serien drar igång så man slipper fundera så mycket och bara se hur det går i stället.

***

Drömlaget? Det är en utmaning när spelare från alla lag måste med, men jag tror nog att vår förstasexa hade varit både svårslagen och sevärd.

***

I dag är det upptaktsträff. På kristianstadsbladet.se kommer vi med start klockan 13.00 att rapportera live, men vill ni vara med från början vet jag att Radio-Glenn och Guif-Jarmo ska direktsända hela träffen – inklusive damerna – på sverigesradio.se med start klockan 10.00.

Upptaktsträffen är en av två tillställningar under säsongen då man kan räkna med att alla handbollstokiga reportrar och skribenter från medier och bloggar finns på plats. Det lär bli en nördig dag med en hel del snack om joggning, så häng gärna med i livechatten och dela med dig av tips och tankar kring den kommande elitseriesäsongen.

***

Redaktionen på kantspel.se tror mer på Lugi än IFK som seriesegrare. Tydligen tippade bara två av tio skribenter IFK som etta. Det är nog en genomgående trend bland experter och tippare i landet. Jag inbillar mig också att de flesta utanför Kristianstad VILL att Lugi knäpper IFK på näsan.

Och apropå Kantspel så har de faktiskt tagit den nationella handbollsbevakningen till en nivå som gör att SEH och förbundet borde jubla och göra vågen. Snabb och lättillgänglig information om landslag och klubblag – det är vi nog många som har väntat länge på.

***

Flinck på Sportbladet har äntligen låtit oss övrig media delta i hans mytomspunna Superenkät. Jag kan knappt vänta på resultatet.

***

I dag hade realityserien ”Försäsong” premiär här på KB:s hemsida. Fem avsnitt för 79 spänn sticker tydligen i ögonen på vissa, men tiden där tidningarna skänker ut allt material gratis på webben är förbi. Det är bara att vänja sig. Och gillar man IFK Kristianstad vågar jag nog påstå att det serien kan vara värd pengarna.

***

Glöm nu inte bort att hela den lokala Silly Season-listan finns HÄR. Än har de sista värvningarna inte gjorts och har du tips på övergångar som bör finnas med på listan får du gärna mejla till robin.nilsson@kristianstadsbladet.se eller skriva till @rutte på twitter.

***

Och glöm inte heller: 13.00 på kristianstadsbladet.se – herrarnas upptaktsträff.

/Robin