Nyförvärven hyllade inramningen

Okategoriserade

Dan Beutler, Andreas Cederholm, Fredric Petersson och Daniel Lindgren gjorde alla sin första tävlingsmatch för IFK Kristianstad – och samtliga levererade direkt. Efter matchen tackade nyförvärven de tillresta IFK-supportrarna.

– Jag hade hört att det skulle gå fem bussar från Kristianstad, men det här var något annat. Hela hallen var ju brandgul, säger Fredrik Petersson och skakar på huvudet.

Andreas Cederholm nickar instämmande.

– Det var verkligen grymt. Det var 100 gånger bättre än jag hade förväntat mig och personligen ger det mig enormt med energi.

Målvakten Dan Beutler, med över tio år i Bundesliga i ryggen, sa inte emot.

– Publikintresset var för jäkla häftigt. Det är svårt att beskriva egentligen. Det var som att spela på hemmaplan, helt sanslöst.

Andreas Cederholm erkände att han var nervös i omklädningsrummet innan match, men att det släppte när han kom in på planen.

– Publikstödet triggade igång oss, säger ”Ceder” som var positivt överraskad av anfallsspelet.

– Vi hittade varandra bra, men så kändes det också som att alla var fokuserade på uppgiften.

Vad säger du om Lars Möller Madsen?

– Ha, ha…vad ska jag säga? Ett tag sprang jag bara omkring och log för mig själv. Vilken bössa! Lars är verkligen stekhet.

Drotts förre lagkapten, Daniel Lindgren, bildade mittlås med ett annat nyförvärv – Fredrik Petersson. Två giganter som hittat varandra direkt.

– Vi gillar båda att snacka mycket, och personligen känner jag mig lugn och trygg när jag har Daniel bredvid mig, säger Fredrik Petersson.

Lindgren är inte sen med att kvittera berömmet.

– Fredrik är stor och stark och jag tycker att vi förstår varandra mer för varje vecka som går.

Försvarsspelarna gjorde dock  mindre väsen av sig framåt. Lindgren slängde bort ett par bollar och Petersson brände ett antal frilägen, men togs hårt och fick straff och utvisningar med sig.

– Jag borde satt ett par, men kanske tänkte jag för mycket på axeln.

Ja, hur är det med den?

– Det högg till en gång, men annars var det inga problem. Den blir bättre för varje dag, säger Fredrik Petersson, som ser fram emot hemmapremiären mot HK Drott på fredag.

Han är inte ensam.

– Naturligtvis en speciell match för mig, men jag har inga problem att hantera det. Det är 110 procent IFK som gäller, säger Daniel Lindgren.

Patric Nilsson