Smakprov och mingel

Okategoriserade

Då är också det årliga minglet med sponsorerna avklarat. Jag tittade in en stund efter middagen och kom nog ganska lagom till kvällens huvudnummer. Vi fick se en ny reklamfilm som ska visas i TV4 Skåne, en liten förhandstitt på IFK-dokumentären ”Försäsong”, men framför allt lyssna på den nya klubbhymnen. Den som ska spelas före och efter matcherna i ett slags försök att få hemmapubliken att stämma upp i gemensam sång. Dessutom hade Ola Lindgren en egen liten presentation av truppen där vi bland annat fick veta att…

…Dan Beutler är en slarver som vållar problem för sin tränare i omklädningsrummet. Beutler har roffat åt sig tio krokar, medan Lindgren får göra det bästa av de två som blir över.

…Anton Lindskog är en stor lufs – men en lufs som ska ha nummer 400 på tröjan under säsongen.

…Johannes Larsson är lagets löpkung. En löpkung som alltså sprang milen tre minuter långsammare än undertecknad på ”Startskottet”.

…Emil Karlsson inte är riktigt lika snabb i spåret. Det var i och för sig ingen större skräll.

…Markus Olsson är med i alla medier överallt, alltid.

…”det är i idrott vi sysslar med. Man vinner matcher och man förlorar matcher”. Jodå, Ola Lindgrens mantra lever vidare.

…Lars Möller Madsen har sett riktigt het ut under försäsongen.

…Albin Lagergren ofta har stil, förutom när han dyker upp i badtofflor på en sponsorträff.

…Daniel Lindgren tycker att Ola Lindgren ger mer feedback och kan ryta till mer än sin förre tränare Ulf Sivertsson.

…Olafur Gudmundsson är en medgångssupporter till KDFF.

…Big Lars också har en ny bil. En miniversion som försäljarna tydligen lovat att han ska få plats i. ”Och bilförsäljare brukar man ju kunna lita på”, som Ola Lindgren sa.

…sjukgymnasten Patrik Sigsjö, enligt Ola Lindgren, är en Instagram-kung utan följare. Men eftersom Lindgren fick alla sina följare efter att vi skrivit om honom gör vi Sigsjö samma tjänst. Följ honom på Instagram, han heter ”Fysiosigsjo”.

***

Bland alla sjukdomar och småskavanker oroar Fredric Petterssons axel mest. Skadan han ådrog sig i Paris är så illa att premiären faktiskt är i fara. Läs mer om skadan och sponsorträffen i övrigt HÄR. Där får ni också veta att IFK räknar med att öka sponsorintäkterna från 9,8 miljoner i fjol till 10,4 miljoner i år.

***

När det gäller den nya IFK-hymnen ”Brandgula hjältar” finns det ett litet smakprov HÄR. Själv kan jag ingenting om musik, men skulle nog ge den KKK. Det är ingen ”På gator röda och blå” så klart, men ett väl utfört arbete, långt ifrån alla floppar man hört på fotbollsarenor genom åren.

***

Vi fortsätter vår nedräkning i tidningen, men ni som varken betalar för pappret eller E-tidningen får hålla er till tåls. Vi samlar upp resten av delarna på måndag. Då blir det Malmö, Rimbo, Sävehof, Hammarby, IFK och Lugi.

***

Sista testet för ett i mina ögon ganska svårbedömt IFK Kristianstad blir mot allsvenska Hästö på söndag. Matchen spelas i Karlskrona klockan 15.00. Häng med i rapporteringen från sportens nystartade twitterkonto @Bladetsporten.

/Robin