Spaningen från årsmötet

Okategoriserade

IFK gjorde 1,7 miljoner kronor i vinst – en siffra som presenterades på gårdagens årsmöte. Där meddelades det också att hemmapremiären mot Drott är flyttad från onsdag den 25/9 till fredag den 27/9. Jackpot för publiken skulle jag tro, men kanske inte för IFK, som möter Önnered redan på söndagen den 29/9. Elitseriens spelschema är annars en enda stor röra, med matcher nästan varje dag och aldrig några samlade omgångar. Titta bara på schemat i inledningen av säsongen.

Skärmavbild 2013-09-06 kl. 11.56.50

 

***

Årsmötet var det ja. Här kommer Sportchefens spaning från gårdagskvällen i Kristianstad Arena:

Vad: IFK Kristianstads årsmöte.
Var: Kristianstad Arena.
När: 18.30–19.45.
Antal besökare på plats: 56, varav fem kvinnor.
Antal röstberättigade: 33.
Ordförande för årsmötet: Sten Hermansson.
Effektivisering: IFK Kristianstad minskar sin styrelse med två personer, från sex till fyra ledamöter.
Kvällens straff: Delades ut till Ingvar Edvardsson. Valberedningens ordförande hade helt enkelt glömt att slå ifrån sin mobiltelefon och straffades med 20 armhävningar.
Populärt förslag: Ingvar Edvardsson ansåg att styrelsen borde plocka fram en ”introduktionsplan”, färdig att sjösätta när det kommer nya spelare. ”I år har det kommit fem nya spelare till laget och visst…de får lägenhet och andra saker, men vi borde också visa dem staden, berätta om klubben och annat som kan vara värt att känna till”, sa Edvardsson och möttes av kvällens längsta applåd.
Snabb replik: Ordförande Jonas Arvidsson tackade King Edvard för förslaget och lovade lyfta frågan omgående.
A-laget saknades: Förutom Herdeiro Lucau så fanns ingen av A-lagsspelarna på plats.
Var är kvinnorna? Mats Molin avtackades för sitt jobb i styrelsen och i sitt tacktal drog han fram kvinnorna eller rättare sagt avsaknaden av kvinnor i IFK Kristianstad. ”Margret Thatcher sa alltid: Om ni vill ha något sagt så be en karl. Om ni vill ha något gjort så be en kvinna.”
Prisade: Herdeiro Lucau, Johannes Larsson och 17-årige talangen Herman Bosson prisades alla för sina insatser under den gångna säsongen.
Kvällens snackis: ”Det senaste budet är att HK Önnered inte får spela sina hemmamatcher i ÖHK-hallen.” Mats Samuelsson och Nikolas Larsson kom med senaste nytt när det gäller elitserien.
Kvällens löfte: ”Vår present till Kristianstad nästa år blir ett SM-guld.” Jonas Arvidsson fick sista ordet.

/Robin & Patric