RIK gjorde ett, två, tre, fyra segerryck

Elitserien

Sviten stannade vid 20 raka segrar. Och när den väl sprack så sprack den ordentligt. IFK var med i en kvart, sedan ryckte RIK en första gång. Men det som har varit signifikativt för IFK den här säsongen är att man har klarat av ett motståndarryck och ändå kommit tillbaka och vunnit. Ibland har man till och med klarat av två ryck. Till slut har motståndarna helt enkelt tröttnat, medan IFK varit för tunga, gjort få individuella misstag och fått fler och fler enkla mål.

Men i dag skapade Redbergslid en perfekt storm i Lisebergshallen. Man ryckte inte bara en gång, inte två, utan kanske tre eller fyra. Och man gjorde rycken under den andra halvan av andra halvlek. Dessutom vann man målvaktsmatchen samtidigt som IFK slarvade bort alla chanser man fick att komma närmare i målprotokollet. Tekniska fel, märkliga avslut och passmissar  i ett antal man inte varit i närheten av i tidigare matcher.

18–14 i paus blev 22–14 innan IFK gjorde sitt första mål i andra halvlek. Därefter blev det egentligen aldrig någon riktig nerv, även om IFK var just halvnära att ta sig in i matchen igen vid 24–20 och 29–26.

***

Får man inte grepp på Linus Arnessons skytte från start blir han en riktigt jobbig motståndare. Jag har sett många matcher genom åren där han skjutit bort sig ganska tidigt och sedan inte tagit så många fler skott. Men i kväll hängde Arnesson ut IFK-försvaret i anfall efter anfall samtidigt som Magnus Dahl fick allt annat än en drömstart. Leo Larsson kom in efter 19 minuter, men då hade försvaret redan tappat konceptet och Leo fick ännu sämre hjälp under de sista elva minuterna.