Damettans premiärhelg

Okategoriserade

På söndag smäller det igång även i damernas division I. För vår del är den hetare än på många år med tanke på att Kristianstad HK och Vinslöv båda finns i serien. Lennarth Ebbinge är ny tränare i KHK och Bengt-Arne Schuster är ny i VHK. Vem av de gamla giganterna går segrande ur den matchen?

Vinslöv har fått behålla hela truppen och samtidigt fått förstärkningar i form av Christine Brorsson, Kajsa Schuster, Amanda Olsson och Sara Nilsson, alla från just KHK. Ett lag som först och främst ska sikta på att hålla sig kvar, men som säkert kan ställa till med bekymmer för många motståndare.

Kristianstad har värvat sparsamt men Linda Silfverberg ska vara ett spännande namn. Sen gör kantliraren Hafize Fetahu comeback, precis som göteborgskan Emmie Friberg. Friberg, som är sambo till KFF-spelaren Igor Utkovic.

    Vinslövs premiär spelas på söndag borta mot H43/Lundagård. Kristianstad spelar också premiär på söndag, mot Sävsjö borta.

    ***

    Men först är det lördag och IFK spelar mot Drott. Att Johan Koch missar matchen kan ni, men en positiv nyhet är att André Olsson kommit igång med träningen och går in i truppen om inget oförutsett händer. Alltid något.

    /Robin