Den 47:e åsikten om IFK

Okategoriserade

46 kommentarer. Det är vad som möter mig när jag ser matchtexten om IFK-Drott. Jag inser förstås vad som väntar mig redan innan jag går in för att läsa vad folk tyckte om matchen. För i vanlig ordning handlar det inte särskilt mycket om vare sig matchen eller spelet handboll. Det handlar om hur mycket utrymme IFK får i tidningen. Samma diskussion. Samma personer. Lika tröttsamt.

Vad kan det röra sig om, 5-6 personer? Som efter varje handbollsartikel tycker att det skrivs för mycket om handboll. Eftersom jag själv både skriver och bloggar om såväl handboll som hockey har jag i det stora hela väldigt svårt för debatten. I en så liten stad som Kristianstad borde vi inte ha råd med ett krig mellan två vinteridrotter. Särskilt inte eftersom det är helt onödigt. IFK-målisen Jesper Larsson har sagt det mer än en gång: IFK och KIK lockar inte samma publik. Det har flertalet krockar bevisat. Lagen kan spela samtidigt och ändå dra storpublik, eller vad som är betraktat som storpublik i respektive lag. Därför är diskussionen i många avseenden meningslös. Samtidigt som det så klart vore sunt om de som verkar avsky handboll struntar i att läsa om handboll och vice versa.

***

    Vad sägs om lite Drott-IFK? Finns mycket att säga om det så klart, men IFK kunde mycket väl vunnit om man utnyttjat de lägen som gavs. Med ett så fantastiskt försvarsspel och med så många 100-procentiga lägen borde IFK haft 3-4 bollar upp i paus. Ändå låg man under med två. Därför har man inte råd med en så fruktansvärt svag tiominutersperiod som i andra halvlek. Sen måste ju någon säga det: En så dålig enskild prestation som Claus Kjeldgaard stod för mot Drott var det längesen man såg. Det måste ha varit en av hans sämsta matcher i IFK-tröjan.

    Man ska också komma ihåg att det är många lag som kommer till Halmstad och får stryk med bra mycket mer än fyra bollar. Det här var en match man ska ha råd att förlora och ändå gå till slutspel.

    Nu tar vi god natt. KIK premiärspelar mot Mörrum i morgon, missa inte det. Och skulle ni missa det, så kan ni väl strunta i att spy galla bland kommentarerna efter matchen. Vi får lägga ner det nu känns det som.

    /Robin