Får leta upp guldmedaljen i källaren

Okategoriserade

Hammar HK firade stora triumfer på OV Beachhandboll i somras. Tro det eller ej, men undertecknad var faktiskt med och vann SM-guld med Stoffe Björklund och övriga Åhusgrabbar. Efter den dramatiska finalsegern mot Rimbo fick vi guldmedaljer och lite för stora vinnartröjor. Dessutom fick vi äran att kalla oss svenska mästare…

…i tre månader. Nu är det andra bud. Någon på förbundet har kommit på att Hammar HK inte är en riktig förening. Åfan, det var ju något som alla var införstådda med redan innan vi började.Tänka sig va, när man äntligen fick kalla sig bäst i Sverige på något så var det bara en illusion. Typiskt.

Nu är det bara att masa sig ner till källaren och leta upp guldmedaljen. Om den nu finns där, jag vet faktiskt inte. Det sägs att ”medaljerna ska samlas in”. Vem gör det? Självaste tävlingschefen Ralf Lundberg? Måste man rengöra guldet först? Det har ju gått igenom en del… Och ska vinnartröjorna också lämnas tillbaka? Tvättade? De ska veta att jag torktumlat min och krympt den lite med flit för att den skulle passa. Och hur gör vi med lagbilden där vi jublar över segern? Ska Ken Tollbrings ansikte retuscheras in där på någon vänster?

    /Robin, f.d. svensk mästare.

    PS 1. Det lär bli svårt för Hammarby och Tumba i årets elitserie om de inte ens klarar av att vinna mot varandra. 23–23 i gårdagens bottenmöte var inte bra för någon.

    PS 2. Både Åhus och Göinge HK smygstartade sina serier i kväll. Åhus tog en fin skalp mot Ystapågarna borta och lär bli att räkna med i tvåan. I trean fick Göinge stryk mot ett Karlskrona som är tippat i toppen. Var Göinge står får vi vänta med att bedöma.