JSM-finalerna, fredag & TV-sända matcher (uppdaterad)

Okategoriserade

KB FLASH: Nu är det klart att vi sänder bortamatcherna i kvartsfinalserien mot Alingsås. Den här gången blir det till en liten kostnad (39 kronor/dator), det är väl inget att bråka om?

***

IFK Kristianstads juniorer inledde finalspelet med gruppspelsmatch mot IFK Skövde. En lite darrig historia där IFK ändå vann med 23–21 till slut. Jobbigt värre för Jens Wedberg som drog axeln ur led och fick åka till sjukhuset. Inte så kul heller för Anton Lindskog som blev arg på domarna och fick rött kort.

Tränaren Henrik Alvesson om matchen: ”En väl genomförd match trots allt. Stabilt. Oskar Hansson blev matchens lirare och ledde laget precis som han ska. Sen var Oliver Åkerman duktig i målet. Domarna höll en väldigt låg nivå, man fick knappt göra något i försvaret, men Lindskog är med igen nästa match.”

***

Djurgården blev aldrig någon match. Efter bara 14–13-ledning i paus sprang IFK ifrån till 32–20. Anton Lindskog? Jodå, han var tillbaka i laget efter det röda kortet och blev dessutom utsedd till matchens lirare.

Alvesson: ”Nu har vi börjat och är igång. Vi höjde det ett snäpp i andra halvlek, både framåt och bakåt. Det var många som fick chansen och nästan alla fick göra mål. Vi ligger rätt på det både i vårt 3–2–1- och 6–0-försvar.

I morgonklockan 11.00 väntar gruppfinal mot Alingsås. Handbollsbloggen är med och uppdaterar efteråt. Semifinalen spelas antingen 18.15 eller 19.45.