Premiärtankar

Okategoriserade

Gemene man tyckte nog inte att IFK spelade särskilt bra i kväll. Det gjorde inte vi heller. Men det blev seger och det var allt tränarna och spelarna brydde sig om. Pär Möllerberg tyckte visserligen att IFK spelat ”genomtänkt”, och just det citatet kan man kanske ifrågasätta. Möllerberg som körde utan bindel i sin första riktiga match som kapten. Han funderade i stället på att sy på ett ”C” på tröjan som i hockeyn.

Allt om matchen får ni i tidningen i morgon. Men lite bonusinfo är att IFK bytt omklädningsrum för att det var ”större, snyggare och fräschare”. Vi undrade om det inte berodde mer på att det låg längre ifrån pressrummet, vilket Ola Månsson köpte. ”Det är bara bonus”, flinade Månsson.

Kenneth tyckte att straffen Filip Boberg fick i slutet var solklar – av den enda anledningen att domarna blåste. ”Får vi en straff måste den vara solklar”, tyckte Kenneth. Men blåste inte domarna mest för att Boberg skrek? Om vi ska vara ärliga?

  Södra kurvan höll igång bra. Det tar sig. 2 800 – godkänd siffra trots allt – lät betydligt mer än de 4 000 som såg förra arenapremiären mot RIK. Men ve och fasa, till nästa match ser jag att Micke Kik (numera någon slags klackledare) utlovar megafon.

  Kvällens bu-offer? Pål Wetterbrandt petade Johan Koch i ögat och blev sedan utbuad resten av matchen. Först log han en smula, sen kastade han bollen till inkast och blev utbytt. Det ultimata hånet, tyckte kollega Marcus bredvid mig.

  Presskonferenserna är unikt för IFK. Ofta är de helt meningslösa, men pressansvarige Eje Johansson gillar det. I dag var dock inte Eje riktigt på tå. Hans mobil började ringa mitt i ett resonemang av Big Lars. ”Stäng av skiten”, tänkte nog de flesta. Men Eje var iskall, tog upp mobilen och svarade med sin distinkta röstnivå.

  Radion var också på plats. De kommer sända alla hemmamatcher live på webben. Vinslövs-tränaren Uffe Larsson var på plats som bisittare. Men mest nöjd var han över att ha fått ”Dr Phil” vid sin sida i Vinslöv. Joachim Stenbäcken, till vardags psykolog, har alltså bytt Bjärnum till Vinslöv.

  Det var det hela. Premiärtankar hos er läsare?

  /Robin