Varför har ingen pratat om Beutler/Lucau?

Okategoriserade

Lars Möller Madsen – check.
Herdeiro Lucau – check.
Ja till Möller och nej till Lucau.
Precis som väntat får vi väl ändå säga.
Och så blev Beutler klar till sist också.
Rätt eller fel? Det tråkiga svaret är att det är omöjligt att säga i dagsläget – och svaret får vi förmodligen inte förrän senare i höst.

Beutler-optimisterna menar att han är en världsmålvakt och en kanonvärvning. Lugitränaren och TV4-experten Tomas Axnér utnämnde till exempel Beutler till IFK:s bästa värvning så här långt och att ”en inspirerad Beutler stundtals kan tangera världsklass.”

Beutler-pessimisterna menar att han är för gammal och att det vore bättre att satsa på en tio år yngre Lucau. Många hävdar också att han är en ”strulputte” som inte är alldeles lätt att ha o göra med. Och att passa in i gruppen är inte helt oviktigt i de här sammanhangen.
Själv är jag för dåligt insatt i Beutlers karriär både på och utanför handbollsplanen – mest utanför – för att tycka till, utan jag nöjer mig med att lyssna och ta in den infon man snappar upp från mer eller mindre säkra källor.

    Nu blir det alltså Henke Nordlander och Dan Beutler som får dela målvaktssysslan i IFK från och med nästa säsong.
    Men en tanke är rätt fascinerande här. Ingen har överhuvudtaget ventilerat alternativet Lucau/Beutler.
    Varför inte?
    Var på damhandboll tidigare i kväll när Kristianstad mötte Åstorp och då tog Speaker-Kik upp detta med mig.
    Tanken har svischat förbi mig tidigare men det var inte förrän Kik tog upp det mer seriöst ikväll som jag stannade upp och funderade.
    ”Hade de kört på Lucau/Beutler hade vi haft Skandinaviens bästa målvaktspar”, hävdade Kik.
    Och IFK hade möjligheten att välja. Beutler-gate uppenbarade sig i god tid innan man förlängde med Henke Nordlander och då hade man också ett val.
    Och man valde Nordlander. För framtids skull och för att han är en talangfull hemmakille som man inte vill släppa.
    Knappast för att han är en bättre målvakt än Lucau.
    Och på den här nivån är det inte någon social verksamhet, som det brukar heta. Och med målvaktsmått mätt så tillhör även Lucau det unga gardet (Lucau fyller 26 i år, Nordlander 21) av målvakter i Sverige.
    IFK hade kunnat avvakta med Nordlander, värvat Beutler och sen hade Lucau fått säga vad han vill om det, alternativt sagt upp 1+1-kontraktet om Beutler värvats före den 1/3. Men IFK ville väl inte värva Beutler och behålla Lucau och på så vis riskera att få en sur och bitter Lucau som då skulle anse sig petad som förstemålvakt.
    Inget ont om Nordlander, men rent kvalitetsmässigt så tror jag nog att de flesta skriver under på att Beutler/Lucau hade varit ett bättre målvaktspar än Beutler/Nordlander.
    I IFK känns det som att man vill behålla Nordlander ”till varje pris”. Men jag är inte riktigt lika säker att man resonerar likadant med de andra ”hemmasönerna” i laget.

    Nåja, detta var lite fria tankar till hur det hade kunnat se ut i stället.
    Annars ser vi väl mest fram emot Lugi–IFK på måndag.
    Ett Lugi som fullkomligt gjorde mos av stackars Malmö tidigare ikväll. Eller vad sägs om 28–14?
    I Baltiskan.
    Varningsflagga modell XL är därmed hissad för Lugi inför toppfighten i Färs & Frosta.
    Och sannolikt är IFK piskat att vinna, åtminstone ta poäng, om man vill vara med och fightas om de två första platserna.
    Och glöm inte att seriesegraren är garanterad spel i Europa till hösten.
    Detta var lite sena fredagsfunderingar efter ett kvällspass på redaktionen.

    Trevlig helg!

    /Mackan